Expositie 12 november 2016 – 4 januari 2017

Posted on Posted in Exposities, Huidige expositie
Linda Roffel

“Kleuren en vormen hebben mij altijd gefascineerd” aldus Linda Roffel. In haar acryl op doek schilderijen gebruikt ze die fascinatie voor het creëren van gepassioneerde portretten van vrouwen. Door het model vanaf de rug te schilderen wordt de bijzondere sfeer en gemoedstoestand subtiel  weergegeven. Haar kleurenpalet bestaat voornamelijk uit zwart, wit, bruin en soms rood en geel.
Met het palletmes wordt structuur, diepte en transparantie gecreëerd en komt het beeld tot leven.

“Het model en de houding inspireren me telkens weer.
Als het werk af is, dan leeft het, dan heeft het een ziel. Het is niet alleen verf op doek. Ik geef de kleur, de huid, de compositie en de structuur. De kijker kan daarmee zijn eigen verhaal maken”

Summertime Linda Roffel

 

Imre Van Buuren

Imre van Buuren maakt bijzondere herinneringsboeken. De pagina’s voor de boeken worden met de hand gemaakt van onder andere behang, Japans en Italiaans papier en zijdevloei. Het papier wordt vervolgens bestempeld met antieke textielstempels uit Indonesië, gevouwen of met stof samen genaaid. In de boeken kan geschreven worden en foto’s geplakt. Dan wordt het echt jouw boek, jouw bijzondere herinnering.

Inspiratie haalt Imre uit modevormgeving, symboliek en de natuur. Kleine gevonden blaadjes, schelpen en veertjes  gebruikt ze, maar ook andere elementen die het gevoel van geborgenheid verbeelden zoals cocons, doosjes en flarden uit oude boeken en landkaarten.

Bij elk boek hoort een bijzondere doos met een stilleven op de voorzijde. Dit stilleven is een compositie van kleine voorwerpen uit de natuur, , bewerkte exclusieve papiersoorten, bundeltjes van zijde en fragmenten gekalligrafeerd papier. De sfeer van de stillevens is sereen, soms poëtisch. De doos kan staand worden neergezet als kunstobject, als blijvende herinnering aan een verloren dierbare, huwelijksreceptie, de geboorte van een kind of een bijzondere reis bijvoorbeeld.
Bijzondere Herinneringsboeken van Imre van Buuren (1969)

 

Herinneringsboeken Imre van Buuren

 

Marie-Anne Ver Eecke

Marie-Anne Ver Eecke is gefascineerd door  het draaien op de draaischijf en het werken met gietporselein. Sinds enige tijd is zij ook begonnen met opbouwwerk in mallen. Haar werk wordt beïnvloed door indrukken, kleuren, vormen, emoties,…. Marie-Anne streeft met haar werk naar het onderzoeken van lichteffecten in het porselein.Ze is gefascineerd door het tere, het pure wit en het transparante van  het porselein.
Na  een kortlopende cursus pottendraaien(1995)  startte ze met de opleiding pottendraaien in Syntra te Brugge. Hierop volgend heeft zij tal van workshops gevolgd o.a. bij Michal Alon, Patty Wouters, Annick Gretillat en Didier Vanhaeren.
Marie-Anne Ver Eecke Lichtobject Porselein

 

Michelle Gerlofsma

Goudsmid Michelle Gerlofsma bewerkt met veel aandacht ruwe materialen tot een klein draagbaar kunstwerkje. Zilver, gecombineerd met diverse tinten goud, parels en edelstenen worden omgezet in fijne maar tevens opvallende sieraden. Geïnspireerd door de grilligheid van de natuur is zij steeds op zoek naar spannende contrasten in vorm, structuur en kleur.

In 2009 studeerde Michelle af als goudsmid aan de Vakschool voor Goud- en Zilversmeden in Schoonhoven. Sinds 2011 heeft zij haar eigen atelier.
Begin dit jaar introduceerde Michelle haar allernieuwste sieradencollectie “Cameo” : Een sierlijke en eigentijdse collectie, gebaseerd op de klassieke camee. Geïnspireerd door hun sierlijke schoonheid kwam ze op het idee haar nieuwste sieradencollectie aan deze edelsteen te wijden. In een nieuw jasje uiteraard! Zo bestaat “Cameo” uit fijne sieraden waarin gegoten gouden en zilveren cameeën zijn verwerkt. Ook de edelstenen variant zie je uiteraard in de collectie terug, Michelle heeft hierbij gekozen voor prachtige cameeën van carneool en onyx met verrassende afbeeldingen en patronen.
Naast het maken van een exclusieve sieraden- en trouwringencollectie, werkt Michelle ook in opdracht, vermaakt en repareert zij sieraden en maakt zij nieuwe sieraden van oude sieraden.

Michelle Gerlofsma Juwelen

2ndHANDMADE

2ndHANDMADE is oud serviesgoed in een nieuw jasje.
Marja Macville geeft aan vintage porselein en tegeltjes een hart, een ziel en een vleugje poëzie. Zij snuffelt veilingen en brocantemarkten in binnen- en buitenland af op zoek naar mooi serviesgoed. Met haar eigen dierentekeningen maakt zij van gave schalen, borden, botervloten, theepotten, kannetjes, suikerpotten en ragdunne theekopjes frisse producten, waar u blij van wordt. Het unieke van 2ndHANDMADE is de combinatie van Marja’s eigen decoraties met lieve, wijze en grappige teksten. Alle stukken zijn origineel handgedecoreerd, dus stuk voor stuk uniek.

EEN AMBACHTELIJK PROCES
Van de tekeningen en aquarellen print de drukker een transfer. De zeefdrukker voegt een lijmlaag toe. Per item maakt Marja een combinatie van tekst en beeld en wrijft dit af op het porselein. Dan gaat het de keramische oven in, waar het op hoge temperatuur nogmaals gebakken wordt. De glazuurlaag opent zich en neemt de nieuwe decoratie op. Hiermee is duurzaam gebruik gegarandeerd.
Marja: “Mijn liefde voor dieren en tekenen, eco-vriendelijk hergebruik, humor, taal en mooi  materiaal verenigen zich in het maken van het 2ndHANDMADE serviesgoed. Het plezier dat ook mijn kopers hieraan beleven is mijn drijfveer.”

IN OPDRACHT
Ter gelegenheid van een geboorte, verjaardag, huwelijk, opening, jubileum of als relatiegeschenk is geheel naar uw wens is een schaal, bord of tegel te decoreren. Marja voorziet het graag van uw eigen tekst. 2ndHANDMADE Porselein kunst Vier Hoog Achter Zeist uiltjes

Romee Kanis

Romee Kanis werd in 1953 te Jutphaas geboren. Momenteel woont zij in Sint Maartensbrug in de gemeente Zijpe in een stolpboerderij, waar ook haar beeldentuin is, haar atelier en ook werkt zij in haar werkplaats in Schermerhorn.
Romee Kanis werkt in een realistisch-impressionistische stijl en onderzoekt daarbij het menselijk lichaam in al zijn verschijningsvormen. Als menselijk naakt in al zijn fragiliteit, in kwetsbaarheid, in intimiteit, maar ook als krachtig en vrijpostig. Of als menselijk artiest, zoals de dansers en danseressen, of als figuren uit lang vervlogen tijden, uit mythen en fantasieën.
In haar bronzen, van klein tot levensgroot, is er altijd de vrouwelijke benadering. Zoals de zachte details, de romantische vormen, de elegante lichaamsdelen; zelfs in de manfiguren die Romee maakt. Zo zijn er de frivole Scapino en The Juggler, de sexy In Red, de gracieuze turnster, de wulpse danseres, de ingetogen Onschuld, het trotse dames kwintet – Esperanza, de in de lucht balancerende Saskia, de beweeglijke Echo, en de onverstoorbare Marie.
Facetten van het leven zijn vastgelegd in Romee haar bronzen: de verliefden, zoals Romeo en Julia, de jonge moeder –volop in verwachting, moeder en kind, en dansende paren zoals haar geliefde flamenco danseressen.
Romee maakt haar beelden in was en klei . De gieter zorgt  ervoor dat het beeld in brons verschijnt. Romee werkt het af en zorgt voor de afwerking en kleuren middels haar eigen patina. Het experimenteren met de patina geeft de beelden een extra dimensie. De azul-groene en zilverkleurige balletjurkjes en de oker kleurige jasjes en mutsen.
Ook al is het leven van mens en dier gevangen in brons, het werk van Romee is volop in beweging.

Romee Kanis Bronzen beeld Vier Hoog Achter Expositie

Astrid Meyer & Jeroen Feirabend

Ben je op zoek naar een uniek en handgemaakt sieraad?
In hun atelier in Utrecht creëren Astrid Meyer en Jeroen Feirabend zilveren ringen, oorbellen, armbanden, colliers en hangers. Zilver combineren zij vaak met andere materialen: edelstenen, parels of hout en een enkele keer goud. Alle sieraden zijn eigen ontwerp en worden met liefde voor het ambacht met de hand gemaakt. De sieraden van Astrid en Jeroen zijn unica of worden in zeer beperkte serie gemaakt. Ook maken zij sieraden in opdracht, geheel naar je eigen wens en idee.

Hanger bloem Astrid Meyer en Jeroen Feirabend