Expositie 17 september – 9 november 2016

Posted on Posted in Exposities, Huidige expositie

Opening nieuwe expositie op 17 september 2016 met Atelier uitverkoop en workshop edelsmeden

Een nieuwe expositie met onder andere werk van 2ndHANDMADE en Romee Kanis. Vaste kunstenaars van Vier Hoog Achter ruimen op! Alie van de Wolfshaar, Astrid Meyer & Jeroen Feirabend, Fenkel, Ank ter Kuile en Studio Heyning W/D presenteren nieuw werk en verkopen ouder werk tegen een gereduceerde prijs.
Tijdens de opening, op 17 september, kunt u deelnemen aan een workshop edelsmeden waarbij u een sieraad naar keuze kunt maken, onder begeleiding van edelsmeden Astrid Meyer en Jeroen Feirabend.

 

Bezoek onze evenementen: Lezing en filmvertoning Studio Heyning W/D & Ank ter Kuile

China’s Levend Verleden – Studio Heyning W/D

Zaterdag 24 september om 16:30 uur & woensdag 12 oktober om 20:00 uur

Diederik en Wied Heyning werkten vier weken in San Bao Ceremic Art Institute in Jingdeshen, de stad waar het porselein 1000 jaar geleden voor het eerst werd gemaakt. Met een kort verhaal en een film geven zij een indruk van hun ervaringen in China in 2005 en krijgt u te zien hoe hier alles sinds die tijd draait om de productie van porselein. (Duur: 1,5 uur met pauze – gratis entree)

Studio Heyning porselein vier hoog achter kunst en kado kerkweg 7 zeist

Kunstenaars Belicht: Ank ter Kuile

Woensdag 26 oktober om 20:00 uur & zaterdag 5 november om 17:30 uur

Wie zijn de kunstenaars achter de kunstwerken? Wat beweegt hen en wat willen ze ons vertellen? Vier Hoog Achter maakt korte documentaires om kunstenaars te belichten. In 2015 doken we als eerste in de wereld van Kunstschilder Ank ter Kuile.

Ank ter Kuile karakteriseert haar beeld van de wereld door het portretteren van mensen in hun omgeving. De eigenheid en de kwetsbaarheid beroert en ontroert. ( Duur 30 minuten met aansluitende borrel – gratis entree)

Free a Bird - Ank ter Kuile

 

 

2ndHANDMADE

2ndHANDMADE is oud serviesgoed in een nieuw jasje.
Marja Macville geeft aan vintage porselein en tegeltjes een hart, een ziel en een vleugje poëzie. Zij snuffelt veilingen en brocantemarkten in binnen- en buitenland af op zoek naar mooi serviesgoed. Met haar eigen dierentekeningen maakt zij van gave schalen, borden, botervloten, theepotten, kannetjes, suikerpotten en ragdunne theekopjes frisse producten, waar u blij van wordt. Het unieke van 2ndHANDMADE is de combinatie van Marja’s eigen decoraties met lieve, wijze en grappige teksten. Alle stukken zijn origineel handgedecoreerd, dus stuk voor stuk uniek.

EEN AMBACHTELIJK PROCES
Van de tekeningen en aquarellen print de drukker een transfer. De zeefdrukker voegt een lijmlaag toe. Per item maakt Marja een combinatie van tekst en beeld en wrijft dit af op het porselein. Dan gaat het de keramische oven in, waar het op hoge temperatuur nogmaals gebakken wordt. De glazuurlaag opent zich en neemt de nieuwe decoratie op. Hiermee is duurzaam gebruik gegarandeerd.
Marja: “Mijn liefde voor dieren en tekenen, eco-vriendelijk hergebruik, humor, taal en mooi  materiaal verenigen zich in het maken van het 2ndHANDMADE serviesgoed. Het plezier dat ook mijn kopers hieraan beleven is mijn drijfveer.”

IN OPDRACHT
Ter gelegenheid van een geboorte, verjaardag, huwelijk, opening, jubileum of als relatiegeschenk is geheel naar uw wens is een schaal, bord of tegel te decoreren. Marja voorziet het graag van uw eigen tekst. 2ndHANDMADE Porselein kunst Vier Hoog Achter Zeist uiltjes

 

Romee Kanis

Romee Kanis werd in 1953 te Jutphaas geboren. Momenteel woont zij in Sint Maartensbrug in de gemeente Zijpe in een stolpboerderij, waar ook haar beeldentuin is, haar atelier en ook werkt zij in haar werkplaats in Schermerhorn.
Romee Kanis werkt in een realistisch-impressionistische stijl en onderzoekt daarbij het menselijk lichaam in al zijn verschijningsvormen. Als menselijk naakt in al zijn fragiliteit, in kwetsbaarheid, in intimiteit, maar ook als krachtig en vrijpostig. Of als menselijk artiest, zoals de dansers en danseressen, of als figuren uit lang vervlogen tijden, uit mythen en fantasieën.
In haar bronzen, van klein tot levensgroot, is er altijd de vrouwelijke benadering. Zoals de zachte details, de romantische vormen, de elegante lichaamsdelen; zelfs in de manfiguren die Romee maakt. Zo zijn er de frivole Scapino en The Juggler, de sexy In Red, de gracieuze turnster, de wulpse danseres, de ingetogen Onschuld, het trotse dames kwintet – Esperanza, de in de lucht balancerende Saskia, de beweeglijke Echo, en de onverstoorbare Marie.
Facetten van het leven zijn vastgelegd in Romee haar bronzen: de verliefden, zoals Romeo en Julia, de jonge moeder –volop in verwachting, moeder en kind, en dansende paren zoals haar geliefde flamenco danseressen.
Romee maakt haar beelden in was en klei . De gieter zorgt  ervoor dat het beeld in brons verschijnt. Romee werkt het af en zorgt voor de afwerking en kleuren middels haar eigen patina. Het experimenteren met de patina geeft de beelden een extra dimensie. De azul-groene en zilverkleurige balletjurkjes en de oker kleurige jasjes en mutsen.
Ook al is het leven van mens en dier gevangen in brons, het werk van Romee is volop in beweging.

Romee Kanis Bronzen beeld Vier Hoog Achter Expositie

 

Astrid Meyer & Jeroen Feirabend

Ben je op zoek naar een uniek en handgemaakt sieraad?
In hun atelier in Utrecht creëren Astrid Meyer en Jeroen Feirabend zilveren ringen, oorbellen, armbanden, colliers en hangers. Zilver combineren zij vaak met andere materialen: edelstenen, parels of hout en een enkele keer goud. Alle sieraden zijn eigen ontwerp en worden met liefde voor het ambacht met de hand gemaakt. De sieraden van Astrid en Jeroen zijn unica of worden in zeer beperkte serie gemaakt. Ook maken zij sieraden in opdracht, geheel naar je eigen wens en idee.

Hanger bloem Astrid Meyer en Jeroen Feirabend